Coconut Cake

by - Οκτωβρίου 02, 2017

Recipe – Συνταγή

Preparation – Προετοιμασία: 15mins
Cook time – Χρόνος ψησίματος: 45min


For the cake - Για το κέικ:
2 cups of All Purpose Flour – κούπες αλεύρι
1-1/2 cups of Sweetened Shredded Coconut – κούπες καρύδα τριμμένη
1/2 tsp of Salt – κ.γ αλάτι
2 tsp of Baking Powder
1 cup of Unsalted Butter, softened at room temperature – κούπα βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
1 cup of Granulated Sugar – κούπα ζάχαρη
4 Eggs - Αυγά
1 cups of milk – κούπα γάλα
½ cups of heavy cream – κούπα κρέμα γάλακτος
2 tsp of Coconut Extract – κ.γ εκχύλισμα καρύδας



For the Glaze – Για το Γλάσο:
4 Tbsp of Cream Cheese, softened at room temperature – κ.σ κρέμα τυριού σε θερμοκρασία δωματίου
1 cup of Confectioners Sugar – κούπα ζάχαρη άχνη
1/4 cup of Milk – κούπα γάλα
1 tsp of Coconut Extract – κ.γ εκχύλισμα καρύδας




Preparation – Προετοιμασία

·         Preheat your oven to 200C degrees. Grease a 10 pan with some butter and put some flour on top , set aside. – Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρο-αλευρόνουμε ένα ταψί και τα αφήνουμε στην άκρη.

·         In a large bowl, using a electric whisk, cream together the butter and sugar for about a minute, add the eggs, whisk all together for another minute. – Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο και  τη ζάχαρη για ένα λεπτό περίπου, προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε για άλλο ένα λεπτό περίπου.


·         Pour in the heavy cream, milk and coconut extract, whisk to combine. – Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, το γάλα και το εκχύλισμα και τα χτυπάμε πάλι για λίγο.

·         Add the dry ingredients, mix until thoroughly incorporated then pour batter into your prepared pan, smooth the top and pop it in the oven to bake for about 45 minutes or until fully cooked through. Let the cake sit for about 15 minutes, then invert onto a wire rack to cool completely. – Προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά, αναμειγνύουμε ώσπου να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Το βάζουμε στο ταψί μας και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 45 λεπτά ή ώσπου να είναι τελείως ψημένο (δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα). Αφήνουμε το κέικ να μείνει 15 λεπτά στο ταψί και μετά το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

·         To make the glaze, in a bow, using a electric whisk, cream together the cream cheese and sugar, add the coconut extract and the milk a little at a time and whisk until you achieve your desired consistency. – Για να φτιάξουμε το γλάσο, σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε χρησιμοποιώντας μίξερ, τη κρέμα τυριού, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα, προσθέτουμε σταδιακά ενώ χτυπάμε το γάλα έως να πετύχουμε την υφή και την πυκνότητα που επιθυμούμε.

·         Drizzle the glaze over the cake and if you like, sprinkle on some more shredded coconut. – Βάζουμε το γλάσο ομοιόμορφα πάνω στο κέικ και ρίχνουμε από πάνω λίγη τριμμένη καρύδα

You May Also Like

0 σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τα σχόλια σας!!! Αν σας άρεσε η δημοσίευση μου κάντε την share στο facebook αυτό θα με έκανε πολύ χαρούμενη. Ευχαριστώ πολύ και τα λέμε σε επόμενο post.